Tlmiče výfuku Je tu 195 produktov.

Športový tlmič výfuku

Športový tlmič výfuku je uzavretá nádoba vyrobená z plechov, a to či už tých oceľových, alebo nerezových. Má vstup aj výstup - na jednej strane vstupujú plyny z motora, aby na druhej strane opäť vystúpili. Vnútro výfukového tlmiča je potom zostavené z prepážok, otvorov a sústavy trubiek. Cieľom tohto komponentu je znižovať nielen hluk vznikajúci prácou motora, ale aj hluk vznikajúci plynmi prúdiacimi výfukovým potrubím. Športové tlmiče výfuku sú synonymom najmä pre koncové tlmiče, ktoré priamo ovplyvňujú výstupný zvuk výfukovej sústavy.

Homologácia

Homologovaný koncový tlmič výfuku je plne legálny pre použitie na verejných komunikáciách, pričom k jeho zapísaniu do veľkého technického preukazu dochádza po predložení Európskeho schválenia - teda oficiálneho dokumentu o homologácii. U takéhoto tlmiča máte navyše istotu, že vďaka homologácii spĺňa všetky hlukové aj výrobné podmienky.

Oceľové športové tlmiče

Základným materiálom športového tlmiča je oceľ a chróm. Kompletná nádoba / telo tlmiča je tvorené oceľou, ktorá je ošetrená vrchnou antikoróznou vrstvou. Na zaistenie maximálne luxusného vzhľadu býva koncovka výfuku spravidla ešte pochrómovaná.

Nerezové športové tlmiče

Kvalitatívne vyššou kategóriou oproti oceľovým tlmičom je nerezový športový tlmič výfuku, ktorý vďaka použitiu nerezu nevyžaduje žiadnu antikoróznu ochranu - športové tlmiče výfuku z nerezovej ocele teda nikdy nepodliehajú korózii. Navyše ich povrch je vysoko lesklý a vzhľadovo veľmi atraktívny. Nerezové tlmiče sú tiež vyrábané vo variante duplex, ktorý má koncovky vyvedené na obe strany nárazníka.

Univerzálne tlmiče výfuku

Univerzálne tlmiče výfuku zapĺňajú pomyselnú dieru na trhu, pretože sú vhodné pre automobily, na ktoré sa buď diely homologovať neoplatia, alebo je to technicky problematické či drahé. Pre maximálne pohodlie pri montáži sú univerzálne tlmiče uspôsobené tak, aby ich bolo možné bezproblémovo uchytiť a prevádzkovať.

Pokračovat...